De Bieren

Een overzicht van onze bieren
Blond
Het ridderlijke geslacht Van Swieten was een invloedrijke familie uit de 15e en 16e eeuw, woonachtig in een kasteel te Zoeterwoude. De familie bracht een aantal belangrijke personen voort, zoals de Schout van Leiden en een belangrijke Geuzenleider in de 80-jarige oorlog.

Heeren van Swieten is een soepel en makkelijk doordrinkbaar blond. Het gebruikte gist en het korianderzaad geven het bier mooie fruitige accenten. Bewaar dit bier bij voorkeur koel en donker, dit komt de smaak ten goede. Drink het bier bij een temperatuur van 6 – 9 °C.

• Alc: 6 %
• IBU: 25
• EBC: 10

Ingrediënten: Water, gerstemout (pils & carahell), hop (magnum & saaz), gist (s33) en korianderzaad. Dit bier bevat gluten.

Indian Pale Ale
Het centrum van Alphen aan de Rijn staat exact op de plek waar bijna 2000 jaar geleden een groot Romeins verdedigingsfort stond. Vanaf het jaar 40 tot 270 na christus was het Castellum Albaniana een belangrijk verdedigingsfort aan de Limes (grens) van het grote Romeins Rijk.

Castellum is een Indian Pale Ale (IPA) waar frisse accenten van peer, watermeloen, perzik en Citrus accenten goed naar voren komen. In 2019 is dit bier bekroond als algemeen kampioen tijdens het Open Nederlands Kampioenschappen bierbrouwen (ONK). Bewaar dit bier bij voorkeur in de koelkast, dit komt de smaak ten goede! Drink het bier bij een temperatuur tussen de 6 – 9 °C.

• Alc: 6%
• IBU: 60
• EBC: 13

Ingrediënten: Water, gerstemout (marisotter, carahell & cara120), hop (El-Dorado, Mosaic) & gist (US-05). Dit bier bevat gluten.

Tripel
Ridder Lodewijk van Montfoort kreeg in 1428 de Hoge Heerlijkheid Hazerswoude in erfpacht geschonken door gravin Jacoba van Beieren, de toenmalige landsvrouwe van Holland. Ridder Lodewijk was de allereerste Ambachtsheer van Hazerswoude.

Ridder Lodewijk is een Tripel met een perfect balans tussen het moutzoet en de bitterheid. De gebruikte Cascade hop geeft een subtiele maar fris accent aan het bier. Het originele recept komt van Marco Geilings en is met toestemming doorontwikkeld. Bewaar dit bier bij voorkeur koel en donker, dit komt de smaak ten goede! Drink het bier bij een temperatuur tussen de 6 – 9 °C.

• Alc: 8,5%
• IBU: 40
• EBC: 7

Ingrediënten: Water, gerstemout (pils), suiker, hop (cascade) en gist (T-58). Dit bier bevat gluten.

Quadrupel
In het jaar 1574 redde de Alphense nobelvrouw Margaretha van Kalslagen door haar moedig optreden het leven van vier sleutelfiguren in de opstand tegen de Spaanse bezetter. Door ze tijdens een huiszoeking verborgen te houden voor de Spanjaarden.

Moedige Margaretha is een Quadrupel met een volle en complexe smaak. Door de gebruikte moutsoorten en gist is het een bier met kruidige, licht geroosterde accenten en een stroperige afdronk. Bewaar dit bier bij voorkeur koel en donker, dit komt de smaak ten goede! Drink het bier bij een temperatuur tussen de 8 – 10 °C.

• Alc: 10 %
• IBU: 28
• EBC: 70

Ingrediënten: Water, gerstemout (pale ale, caramel en chocolade), kandijsuiker, hop (magnum) en gist (BE-256) . Dit bier bevat gluten.

Interesse in onze bieren?
Bezoek onze webshop!