fbpx
 

De Bieren

Een overzicht van onze bieren

Castellum

Indian Pale Ale
Indian Pale Ale Castellum, winnaar ONK 2019
Het centrum van Alphen aan de Rijn staat exact op de plek waar bijna 2000 jaar geleden een groot Romeins verdedigingsfort stond. Vanaf het jaar 40 tot 270 na christus was het Castellum Albaniana een belangrijk verdedigingsfort aan de Limes (grens) van het grote Romeins Rijk.

Castellum is een Indian Pale Ale (IPA) waar frisse accenten van peer, watermeloen, perzik en Citrus accenten goed naar voren komen. In 2019 is dit bier bekroond als algemeen kampioen tijdens het Open Nederlands Kampioenschappen bierbrouwen (ONK). Bewaar dit bier bij voorkeur in de koelkast, dit komt de smaak ten goede! Drink het bier bij een temperatuur tussen de 6 – 9 °C.

• Alc: 6%
• IBU: 60
• EBC: 13

Ingrediënten:
Water, gerstemout (marisotter, carahell & cara120), hop (El-Dorado, Mosaic) & gist (US-05). Dit bier bevat gluten.

Check de review van dit bier op het YouTube kanaal van Dutchbeergeek!

Het recept is hier te downloaden.

Ridder Lodewijk

Tripel
Ridder Lodewijk, Tripel
Ridder Lodewijk van Montfoort kreeg in 1428 de Hoge Heerlijkheid Hazerswoude in erfpacht geschonken door gravin Jacoba van Beieren, de toenmalige landsvrouwe van Holland. Ridder Lodewijk was de allereerste Ambachtsheer van Hazerswoude.

Ridder Lodewijk is een Tripel met een perfect balans tussen het moutzoet en de bitterheid. De gebruikte Cascade hop geeft een subtiele maar fris accent aan het bier. Het originele recept komt van Marco Geilings en is met toestemming doorontwikkeld. Bewaar dit bier bij voorkeur koel en donker, dit komt de smaak ten goede! Drink het bier bij een temperatuur tussen de 6 – 9 °C.

• Alc: 8,5%
• IBU: 40
• EBC: 7

Ingrediënten:
Water, gerstemout (pils), suiker, hop (cascade) en gist (T-58). Dit bier bevat gluten.

Check de review van dit bier op het YouTube kanaal van Thomas Opent!

Het recept is hier te downloaden.

Interesse in onze bieren?
Ga langs bij één van onze verkooppunten.